Jak zkoumat politiku : kvalitativní metodologie v politologii a mezinárodních vztazích /

Jednotlivé metodologické postupy (např. komparativní případová studie, diskurzivní analýza, analýza metafor) interpretuje z hlediska jejich atributů, hodnotí autoři z hlediska aplikovatelnosti i využití při výzkumu dvou konkrétních empirických problémů. Radí, jak napsat případovou studii, jakým způs...

Full description

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Drulák, Petr, 1972-
Format: Book
Language:Czech
Published: Praha : Portál, 2008
Edition:Vyd. 1.
Subjects:
Tags: Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
Description
Summary:Jednotlivé metodologické postupy (např. komparativní případová studie, diskurzivní analýza, analýza metafor) interpretuje z hlediska jejich atributů, hodnotí autoři z hlediska aplikovatelnosti i využití při výzkumu dvou konkrétních empirických problémů. Radí, jak napsat případovou studii, jakým způsobem zkoumat politický diskurz, co ztělesňuje institucionální etnografie, jak lze využít výzkumu biografie a co přináší zakotvená teorie. Každá metodologie se opírá o určité metody, k nimž patří například strukturovaný rozhovor, neformální rozhovor, analýza dokumentů či analýza konverzace. Příručka přibližuje empirické výzkumy v oblasti politologie a mezinárodních vztahů.
Publikace shrnuje základní informace o kvalitativní metodologii používané v oblasti politologie a teorie mezinárodních vztahů.
Physical Description:255 s. ; 22 cm
Bibliography:Obsahuje bibliografii a rejstřík
ISBN:9788073673857